پنج‌شنبه, 10 خرداد 1403 | Thursday 30 May 2024
سرخط خبرها »
  • حلبچه، روایتی دیگر07 تیر 1400

    کرونولوژی یک فاجعه‌ی از پیش تعیین شده
    حلبچه، روایتی دیگر

    این روایت متفاوت، فشرده‌ای کوتاه از تاریخ معاصر و داستان دستیابی صدام به سلاح‌‌های شیمیایی است. از تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای و مجتمع اوسیراک تا زرادخانه‌های شیمیایی و ماجرای حلبچه و سردشت و دیگر جاها. برای نوشتن آن از ده‌ها منبع و اسناد تاریخی استفاده شده و برشی کوچک از تاریخ شرم‌آور و خونبار خاورمیانه‌ی ماست.

  • من سرودخوان نیستم05 تیر 1400

    گفتگو با زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی
    من سرودخوان نیستم

    زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی، خواننده و آهنگساز نامدار کردستان در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمد، وی نوه استاد سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز معروف کرد است. از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سن ۱۷ سالگی و در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و با ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سُلفِژ نزد استاد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد زنده یاد استاد کریمی پی گرفته و پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشته است که حاصل این تلاش‌ها اجرای نزدیک به شصت ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده است. آثاری که به صورت سی دی و کاست به نام‌های «هاورازی دل» (در لندن)، کاست و سی‌دی «شنه‌ی به‌ربه‌یان» (در سوئد) و کاست وسی‌دی «باده گویا» و «پاییزه» در تهران پخش شده است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته است. زنده یاد باباشهابی طی سالیان گذشته همکاری چشمگیری نیز با بخش دوبلاژ رادیو و تلویزیون داشت و در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های کردی صدایش به یادگار مانده است. استاد سید علاءالدین باباشهابی روز پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد در تهران بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد. در مراسم تشییع پیکر او جمعیت بسیاری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایران شرکت داشتند. این گفتگو پیش از وفات ایشان در شهریور ۱۳۸۹ و شماره ۴۹ هفته‌نامه دیدگاه منتشر شده به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر می‌شود.

  • اهمیت فوتبال در اقتصاد جهانی در عالم‌گیری کرونا30 اردیبهشت 1400

    آسو جواهری
    اهمیت فوتبال در اقتصاد جهانی در عالم‌گیری کرونا

    دکتر آسو جواهری، متولد سنندج، دکترای جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه، داور بین‌المللی فوتبال و پژوهشگر اجتماعی، در زمینه‌ی جامعه‌شناسی ورزش و مطالعات جنسیت و اقتصاد سیاسی ورزش نیز فعالیت می‌کند و یکی از متخصصان انگشت‌شمار این زمینه در ایران به شمار می‌رود. وی در مدت‌های اخیر مورد بی‌مهری‌های فراوان و محرومیت از داوری به دلیل اعتراض به عدم توجه به سلامت ورزشکاران در دوره کرونا بوده است. این مطلب درخشان را که میزان تسلط و اشراف وی بر اقتصاد سیاسی در ورزش را نشان می‌دهد از سایت نقد اقتصاد سیاسی گرفته و در سایت سرزمین بازنشر نموده‌ایم.

  • فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است18 اردیبهشت 1400

    بهاره مصلح:
    فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است

    «بهاره مصلح» هنرمند نقاش و نویسنده، متولد سنندج و ساکن تهران است و در سال‌های اخیر پویشی را با هدف تاسیس یا تجهیز کتابخانه‌های روستایی در مناطق محروم و با دیدگاه «هر روستا، یک کتابخانه» در فضای مجازی برگزار نموده است. وی در این فعالیت فرهنگی، طی فراخوانی کتاب‌ها با عناوین مختلف را از اشخاص و منابع مختلف جمع‌آوری کرده و با کمک اهالی روستا در آن محل کتابخانه‌ای برپا می‌کند که اقدامات او در این زمینه مورد توجه و استقبال بسیاری قرار گرفته است. جنبه دیگر فعالیت بهاره مصلح این است که علاوه بر خیریه و مردم‌نهاد بودن این فعالیت، اول از فضای مجازی استفاده درست و فرهنگی می‌کند و دوم این که به نوعی خدمت فرهنگی او در آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی به ویژه در مناطق محروم بسیار موثر است. وی تاکنون در روستاهای «عورکی» در سیستان و بلوچستان و «ناو»، شیان» و «دولاب» در استان کردستان چند کتابخانه روستایی برپا کرده است و به عنوان یک چهره مردمی و فرهنگی در این زمینه شناخته شده است. ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، گفتگوی کوتاه سرزمین را در این مورد بخوانید.

  • توسعە کردستان: اعداد و ارقام سخن می‌گویند!17 اردیبهشت 1400

    دکتر سیدهاشم هدایتی
    توسعە کردستان: اعداد و ارقام سخن می‌گویند!

    این یادداشت، نیم‌نگاهی است به وضعیت توسعه کردستان با استناد به برخی از گزارش‌های رسمی کمّی اقتصادی و اجتماعی موجود که در سال ۱۳۹۹ در دسترس نویسنده بوده است. گرچه ممکن است برای سازمان‌های متولی این اعداد و ارقام رضایتبخش و قابل دفاع باشند اما برای کسی که با نگرش استراتژیک به روند چهل ساله توسعه در کردستان می‌نگرد، نه تنها نگران‌کننده بلکه یأس‌آور خواهد بود. به نظر می‌رسد با این روندی که مدیریت توسعه کردستان در حدود نیم قرن اخیر پیش گرفته است تا صدسال دیگر هم کردستان روی خوش توسعه را به چشم نخواهد دید. توسعه کردستان نیازمند اراده‌ای ملی و همه‌جانبه است. اراده‌ای که با همفکری، هماهنگی و همکاری سه رکن حکمرانی; دولت، بخش خصوصی و نهادهای مدنی عملی شود.

  • زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»03 فروردین 1400

    گفتگو با ارسلان امیری نویسنده و کارگردان فیلم زالاوا
    زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»

    «ارسلان امیری» فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سنندجی، فیلم‌ساز خودساخته‌ای در سینمای ایران است. او فارغ از جنجال‌ها برای کسب شهرتِ یک‌شبه و کاذب و به هر قیمت، سال‌هاست با مطالعه و آموختن و تلاش، پله به پله در سینما بالا آمده و با فیلم‌نامه‌های درخشان و آثار خود به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان جایگاه او را در آینده، همتراز بزرگان سینمای ایران دید. چرا که ستون‌های اصلی سینمای ایران پیش از آن که فیلم‌ساز باشند، فیلم‌نامه‌نویس و روایت‌گر و قصه‌گوی خوبی بوده‌اند؛ توانایی و شرایطی که ارسلان امیری نیز آن را داراست. نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند او «زالاوا» که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به سه سیمرغ بلورین و چهار دیپلم افتخار رسید، با فیلم‌نامه و موضوع بکر و کارگردانی و بازی‌های حرفه‌ای آن، تحسین منتقدین و تماشاگران را برانگیخت و نشان داد که امیری پشتوانه‌ای محکم در سینمای قصه‌گو دارد که حاصل تجربیات و تلاش‌های او در فیلم‌نامه‌نویسی است و روی صحنه نیز همان‌قدر موفق و حرفه‌ای عمل می‌کند که روی کاغذ. زالاوا که مضمون نقد باورهای خرافی را دارد، بیشتر آن در روستای «شیان» سنندج فیلم‌برداری شده و فضایی کردی دارد. اما در مورد کردها و کردستان نیست بلکه می‌تواند نمادی از بسیاری جوامع دنیا باشد. این شماره از هفته‌نامه سرزمین، گفتگویی در مورد فیلم زالاوا و مراحل ساخت آن با ارسلان امیری داریم و امیدواریم در شرایط و زمانی بهتر در مورد سینما در کردستان و ایران و مباحث جزئی‌تر با وی به گفتگوی مفصل‌تری بنشینیم.

  • ایلام، دیار نواهای کهن03 فروردین 1400

    گفتگو با محمّدجواد شوهانی
    ایلام، دیار نواهای کهن

    گفتگوی هفته‌نامه سرزمین با محمّدجواد شوهانی مدرس آواز و خواننده سنتی ایلام

  • بیایید آن ۵ نفر را فراموش کنیم!27 آبان 1399

    تحلیلی بر نحوه رویکرد به مسأله مرگ پناهجویان
    بیایید آن ۵ نفر را فراموش کنیم!

    امروز به یُمن نرمال‌سازی و بحران فراگیر در همه زمینه‌ها نه مجلس دغدغه‌ای دارد و نه مطبوعات. خبر از بین رفتن یک خانواده ۵ نفره در میان انبوه خبرهای مرگ گم می‌شود. مرگ‌ها هم به تبعیت از زندگی دسته‌بندی طبقاتی خودشان را دارند، مرگ‌های مهم سیاستمداران، مرگ‌های خبرساز سلبریتی‌ها و مرگ‌های بی‌اهمیت مردم عادی.

  • هه‌موو ڕه‌نگه‌کانی شێوه‌کارێک05 شهریور 1399

    باسێکی گشتی له‌ سه‌ر تابلۆکانی باسم ڕه‌سام
    هه‌موو ڕه‌نگه‌کانی شێوه‌کارێک

    «باسم رسام» هنرمند کُرد عراقی-ایرانی متولد ۱۹۶۰ (۱۳۳۹) در بغداد است. این نقاش، گرافیست، نویسنده و شاعر، زندگی و رنج را در سه جغرافیا و با سه فرهنگ متفاوت تجربه کرده است. رسام، سال ۱۳۶۳ از عراق به ایران آمده و کارش را با تصویرسازی برای نشریات ایرانی از همان دوران آغاز کرده است. او سال‌ها برای نشریات ادبی و فلسفی تصویرسازی و طراحی جلد می‌کرد، اما در عین حال بیشتر اوقاتش با نقاشی می‌گذشت. او از جمله طراحان و تصویرگران تاثیرگذار در هنرهای تجسمی ایران به‌ شمار می‌رود که آثار متفکرانه و متعدد او در طراحی گرافیک، تصویرسازی و نقاشی نه تنها برای هنرمندان، بلکه برای بسیاری از نویسندگان و اهالی فرهنگ هم آشناست و حتی بسیاری نویسندگان و روزنامه‌نگاران نسل پیشین آثار و طراحی‌های متفاوت و تاثیرگذار او را به یاد دارند. گالری‌هایی مانند افرند و گالری الهه در تهران میزبان نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی او بوده‌اند. «به دوست ایرانی‌ام دست نزن» عنوان یکی از آخرین نمایشگاه‌های او در گالری افرند در چند سال گذشته بود. باسم رسام خودش می‌گوید که در حقیقت او بیشتر شاعر است. وی از ۱۷ سالگی سرودن شعر را به زبان عربی آغاز کرده است. زندگی او سرشار از فراز و نشیب‌های بسیار و زندان و مبارزات سیاسی در عراق از نوجوانی تا فروپاشی حزب بعث است اما در ایران به لطافت طبع و هنرش شناخته شده که بسیار به آن ارج گذارده می‌شود و توسط بسیاری از منتقدین ستوده شده است. وی در تعریف هنر می‌گوید: «هنر یعنی خلاقیت. آنچه که خلاقیت را با خود به همراه دارد می تواند هنر باشد. مثلا تعریفش برای من نقاشی است. در چهارچوب نقاشی جایی که خلاقیت است می‌توان گفت هنر است. ولی جایی که خلاقیتی در نقاشی نمی‌بینیم و یک نقاشی ساده است می‌توان گفت که فلانی نقاش است و یک کار بازاری است و هنری نیست. خود گرافیک را هم من هنر نمی‌دانم. یک بخشی از معماری است. تازه کل معماری هم نیست که بشود گفت هنری است. بله خوب معماری هنر است ولی گرافیک یک جزئی از آن است. یک هندسه زیبایی است و لازم».

  • ناو ده‌رکردن و به‌ناوبانگبوون گرینگ نییه، پاراستنی ئه‌و ناوه‌ گرینگه29 تیر 1399

    دیمانه‌یک له گه‌ڵ هونه‌رمه‌ندی نه‌مر «عه‌باس که‌مه‌ندی»
    ناو ده‌رکردن و به‌ناوبانگبوون گرینگ نییه، پاراستنی ئه‌و ناوه‌ گرینگه

    زنده‌یاد استاد عباس کمندی مرد هفت اقلیم هنر کردستان، خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، دوبلور، نویسنده، نمایش‌نامه‌نویس، طنزنویس، فیلم‌ساز و فیلم‌نامه‌نویس، پژوهشگر، نقاش و پیکره‌ساز (زاده ۱۳۳۱ خورشیدی محله جورآباد سنندج - درگذشته ۱ خرداد ۱۳۹۳ در سنندج) از هنرمندان محبوب و در زمره مفاخر کردستان بود. عباس کمندی فعالیت هنری را به صورت حرفه‌ای از هجده سالگی آغاز کرد. دو سال پس از استخدامش در رادیو تلویزیون سنندج کار نویسندگی برای نمایش‌ها و فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی را آغاز کرد. در سال ۱۳۵۰ مسؤولیت ترانه سرایی خانه فرهنگ و هنر به عهده وی گذاشته شد. تا سال ۱۳۵۶ نود و پنج درصد ترانه‌هایی که در رادیو سنندج ضبط می‌شد از خانه فرهنگ و هنر ارایه می‌گردید. در همان نخستین سال‌های کار در رادیو سنندج، به صورت اتفاقی با استاد حسن کامکار آشنا شد. پس از آن همکاری آن دو تا وقوع انقلاب به همین شیوه ادامه یافت. یکی دو سال بعد عباس کمندی خوانندگی را هم به صورت حرفه‌ای شروع کرد و تا زمان انقلاب حدود سی ترانه با صدایش از رادیو و تلویزیون پخش شد. بیشتر ترانه‌هایی را که می‌خواند خودش از نغمه‌های محلی کردی انتخاب می‌کرد و به جای اشعار عامیانه این ترانه‌ها، سروده‌های شاعران کرد را می‌گذاشت. پس از انقلاب، عباس کمندی فعالیت موسیقایی را با فرزندان حسن کامکار (گروه کامکارها) ادامه داد که بعدها پرآوازه‌ترین گروه موسیقی کردی در ایران شدند. نخستین حاصل این همکاری آلبوم اورامان بود که در سال ۱۳۶۰ شرکت سروش منتشر کرد. به گفته عباس کمندی، ترانه‌های آلبوم اورامان به صورت بداهه با برادران کامکار اجرا و ضبط شده بود. عباس کمندی و کامکارها سپس آلبوم «پرشنگ» و بعد از آن، آلبوم «گلاویژ» را منتشر کردند که تاکنون جزو پرطرفدارترین مجموعه ترانه‌های محلی کردی است. پس از جدایی از کامکارها بیشتر بر حرفه اصلی خود یعنی نویسندگی برای رادیو و تلویزیون متمرکز شد و تا سال ۱۳۸۴ که بازنشسته شد تعداد زیادی سریال و نمایشنامه تلویزیونی نوشت و ساخت که برخی از آنها از شبکه سراسری تلویزیون ایران هم پخش شد. در کنار این فعالیت‌ها، داستان‌های محلی و آثار شاعران و سرگذشت نام آوران کرد را گردآوری و تدوین می‌کرد و به چاپ می‌سپرد. استاد عباس کمندی در اول خرداد ۱۳۷۳ با وجودی پر از «حسرت‌های یک یک مانده بر دل» از جفای روزگاران و بی‌مهری‌ها به اهل فرهنگ و هنر، به دیار باقی شتافت و پیکر او در میان حزن و اندوه هزاران تن از دوستدارانش در قطعه هنرمندان بهشت محمدی سنندج به خاک سپرده شد. گفتگوی حاضر در مهرماه ۱۳۸۷ و در شماره ۲۷ نشریه دیدگاه منتشر شده است که به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر می‌شود.

رویایی‌ترین زمین فوتبال ایران در کردستان + فیلم27 اردیبهشت 1403
فیلم AFC از زمین فوتبال روستای «دیوزناو»

رویایی‌ترین زمین فوتبال ایران در کردستان + فیلم

در حالی که کمبود زمین‌های چمن مصنوعی در برخی محله‌های پایتخت و شهرستان‌ها یکی از اولویت‌های اداره وزش و جوانان شده، بسیاری از علاقه مندان به فوتبال آرزوی پا به توپ شدن در زمین فوتبال روستای دیوزناو را دارند.

ساخت‌وسازهای خارج از ضوابط در منظر فرهنگی هورامان متوقف شود 24 اردیبهشت 1403
معاون میراث فرهنگی کردستان:

ساخت‌وسازهای خارج از ضوابط در منظر فرهنگی هورامان متوقف شود 

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان خواستار توقف ساخت‌وسازهای خارج از ضوابط در منطقه جهانی هورامان شد.

راه‌اندازی مقطع دکترای تخصصی رشته مهندسی بهداشت محیط در کردستان24 اردیبهشت 1403

راه‌اندازی مقطع دکترای تخصصی رشته مهندسی بهداشت محیط در کردستان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با راه‌اندازی مقطع دکترای تخصصی (Ph.D) رشته مهندسی بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی کردستان موافقت کرد.

در این نقطه از ایران هنوز ۵ متر برف وجود دارد04 اردیبهشت 1403

در این نقطه از ایران هنوز ۵ متر برف وجود دارد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان گفت: ارتفاع برف در گردنه تته بیش از پنج متر است و راهداران برای بازگشایی مسیر همچنان در تلاشند.

روستای تاریخی پالنگان در آستانه جهانی‌ شدن30 فروردین 1403

روستای تاریخی پالنگان در آستانه جهانی‌ شدن

روستای پالنگان کردستان جزو هشت روستایی بود که سال گذشته دارای شانس ثبت جهانی در سازمان جهانی گردشگری بود که با کسب ۸۶ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز، دوم شد و در نهایت روستای کندوان آذربایجان شرقی این عنوان را از آن خود کرد.

تمام سدهای کردستان سرریز شدند30 فروردین 1403
با تداوم بارندگی‌ها

تمام سدهای کردستان سرریز شدند

حجم ذخیره آب سد زریوار در مدت مشابه سال گذشته ۳۳.۸۹ میلیون مترمکعب معادل ۵۲ درصد بود که به دنبال بارش‌های مناسب اخیر سرریز این سد امروز آغاز شد. طی چند ماه اخیر سدهای عباس آباد و سبدلو بانه، چراغ‌ویس سقز، گاران مریوان، زیویه کامیاران، قشلاق و آزاد سنندج، سرریز کرده‌اند.

هشدار نارنجی برای ۱۳ استان |  خیزش گرد و خاک در کدام استان‌هاست؟24 اردیبهشت 1403

هشدار نارنجی برای ۱۳ استان |  خیزش گرد و خاک در کدام استان‌هاست؟

کارشناس سازمان هواشناسی کشور شدت بارش‌ها برای امروز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت) را در استان‌های غربی و جنوب غربی پیش‌بینی می‌کند.

آخرین وضعیت تعطیلی‌های هفته بعد / تعطیلی گسترده شامل کدام بخش‌هاست؟27 آبان 1399

آخرین وضعیت تعطیلی‌های هفته بعد / تعطیلی گسترده شامل کدام بخش‌هاست؟

تعطیلی فراگیر یا گسترده از اول آذر ماه قرار است عملی شود. در این مورد جزییاتی تاکنون اعلام شده است که نشان می‌دهد احتمالا این محدودیت‌ها، شکل جدیدی خواهند داشت.

تعطیلی ۱۵۰ شهر و کلان‌شهر به مدت ۲ هفته26 آبان 1399

تعطیلی ۱۵۰ شهر و کلان‌شهر به مدت ۲ هفته

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در تشریح آخرین جزییات طرح جامع محدودیتهای کرونایی گفت: ۱۵۰ شهر و کلانشهر از روز شنبه به مدت ۲ هفته تعطیل می‌شود.

ردپای شرکت داخلی در کمبود انسولین قلمی04 آبان 1399

ردپای شرکت داخلی در کمبود انسولین قلمی

 سخنگوی سازمان غذا و دارو دلیل اصلی کمبود انسولین قلمی در کشور را تحریم های آمریکا و در درجه بعدی عدم عمل یک شرکت به تعهدات خود در تولید این دارو در داخل کشور عنوان کرد.

اعتراض وزیر گردشگری به گرانی بلیت پروازهای داخلی01 آبان 1399

اعتراض وزیر گردشگری به گرانی بلیت پروازهای داخلی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به افزایش نرخ بلیت پرواز در مسیرهای داخلی سرانجام واکنش نشان داد و در نامه‌ای از وزیر راه و شهرسازی توقف رویه ناصحیح شرکت‌های هواپیمایی را درخواست کرد. به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران,  پس از هفته‌ها بحث بر سر افزایش نرخ بلیت پروازهای داخلی، علی‌اصغر مونسان سرانجام به این موضوع […]

برنامه جدید ایران برای تهاتر نفت با کالا01 آبان 1399

برنامه جدید ایران برای تهاتر نفت با کالا

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: تامین کالاهای مورد نیاز کشور اعم از کالاهای اساسی و ضروری و همچنین مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید، اولویت نخست تهاتر کالا با نفت است. به گزارش اقتصادنیوز به نقل از  ایسنا، عبدالناصر همتی در جلسه مشترک وزرای صمت، نفت و جهاد کشاورزی افزود: روش تهاتر یکی […]

ایران به دنبال گفتگو و کاهش تنش با آمریکا26 اردیبهشت 1403

ایران به دنبال گفتگو و کاهش تنش با آمریکا

به گفته مدیرکل آژانس اتمی، ایران برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته تمایل خود را برای شرکت در "گفتگوی جدی" با این نهاد سازمان ملل نشان داده است و این نشانه ای است که تهران به دنبال کاهش تنش با ایالات متحده است.

افشای جزئیات طرح اسرائیل برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ24 اردیبهشت 1403

افشای جزئیات طرح اسرائیل برای مدیریت نوار غزه پس از پایان جنگ

«سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل» مهم‌ترین جزئیات طرح مورد بحث فعلی تل‌آویو که شامل یک دوره شش تا دوازده ماهه برای مدیریت امور مدنی نوار غزه می‌شود را افشا کرد. بر اساس این گزارش، اختیارات «اداره امور مدنی» و «دفتر هماهنگ‌کننده» به «طرف‌های محلی که با اسرائیل دشمنی ندارند» واگذار خواهد شد.

واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه05 اردیبهشت 1403

واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود در کشوری که پیشتر بی‌طرف […]

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم05 اردیبهشت 1403

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

آسیا بیشتر از سایر نقاط دنیا تحت تاثیر بلایای اقلیمی است04 اردیبهشت 1403
آژانس هواشناسی سازمان ملل:

آسیا بیشتر از سایر نقاط دنیا تحت تاثیر بلایای اقلیمی است

سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد: آسیا در سال گذشته تحت تأثیر مخاطرات مرتبط با آب و هوا، شاهد بیشترین بلایا از جمله سیل و طوفان بوده است.

اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم04 اردیبهشت 1403

اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

حلبچه، روایتی دیگر07 تیر 1400
کرونولوژی یک فاجعه‌ی از پیش تعیین شده

حلبچه، روایتی دیگر

این روایت متفاوت، فشرده‌ای کوتاه از تاریخ معاصر و داستان دستیابی صدام به سلاح‌‌های شیمیایی است. از تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای و مجتمع اوسیراک تا زرادخانه‌های شیمیایی و ماجرای حلبچه و سردشت و دیگر جاها. برای نوشتن آن از ده‌ها منبع و اسناد تاریخی استفاده شده و برشی کوچک از تاریخ شرم‌آور و خونبار خاورمیانه‌ی ماست.

من سرودخوان نیستم05 تیر 1400
گفتگو با زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی

من سرودخوان نیستم

زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی، خواننده و آهنگساز نامدار کردستان در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمد، وی نوه استاد سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز معروف کرد است. از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سن ۱۷ سالگی و در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و با ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سُلفِژ نزد استاد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد زنده یاد استاد کریمی پی گرفته و پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشته است که حاصل این تلاش‌ها اجرای نزدیک به شصت ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده است. آثاری که به صورت سی دی و کاست به نام‌های «هاورازی دل» (در لندن)، کاست و سی‌دی «شنه‌ی به‌ربه‌یان» (در سوئد) و کاست وسی‌دی «باده گویا» و «پاییزه» در تهران پخش شده است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته است. زنده یاد باباشهابی طی سالیان گذشته همکاری چشمگیری نیز با بخش دوبلاژ رادیو و تلویزیون داشت و در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های کردی صدایش به یادگار مانده است. استاد سید علاءالدین باباشهابی روز پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد در تهران بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد. در مراسم تشییع پیکر او جمعیت بسیاری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایران شرکت داشتند. این گفتگو پیش از وفات ایشان در شهریور ۱۳۸۹ و شماره ۴۹ هفته‌نامه دیدگاه منتشر شده به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر می‌شود.

اهمیت فوتبال در اقتصاد جهانی در عالم‌گیری کرونا30 اردیبهشت 1400
آسو جواهری

اهمیت فوتبال در اقتصاد جهانی در عالم‌گیری کرونا

دکتر آسو جواهری، متولد سنندج، دکترای جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه، داور بین‌المللی فوتبال و پژوهشگر اجتماعی، در زمینه‌ی جامعه‌شناسی ورزش و مطالعات جنسیت و اقتصاد سیاسی ورزش نیز فعالیت می‌کند و یکی از متخصصان انگشت‌شمار این زمینه در ایران به شمار می‌رود. وی در مدت‌های اخیر مورد بی‌مهری‌های فراوان و محرومیت از داوری به دلیل اعتراض به عدم توجه به سلامت ورزشکاران در دوره کرونا بوده است. این مطلب درخشان را که میزان تسلط و اشراف وی بر اقتصاد سیاسی در ورزش را نشان می‌دهد از سایت نقد اقتصاد سیاسی گرفته و در سایت سرزمین بازنشر نموده‌ایم.

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است18 اردیبهشت 1400
بهاره مصلح:

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است

«بهاره مصلح» هنرمند نقاش و نویسنده، متولد سنندج و ساکن تهران است و در سال‌های اخیر پویشی را با هدف تاسیس یا تجهیز کتابخانه‌های روستایی در مناطق محروم و با دیدگاه «هر روستا، یک کتابخانه» در فضای مجازی برگزار نموده است. وی در این فعالیت فرهنگی، طی فراخوانی کتاب‌ها با عناوین مختلف را از اشخاص و منابع مختلف جمع‌آوری کرده و با کمک اهالی روستا در آن محل کتابخانه‌ای برپا می‌کند که اقدامات او در این زمینه مورد توجه و استقبال بسیاری قرار گرفته است. جنبه دیگر فعالیت بهاره مصلح این است که علاوه بر خیریه و مردم‌نهاد بودن این فعالیت، اول از فضای مجازی استفاده درست و فرهنگی می‌کند و دوم این که به نوعی خدمت فرهنگی او در آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی به ویژه در مناطق محروم بسیار موثر است. وی تاکنون در روستاهای «عورکی» در سیستان و بلوچستان و «ناو»، شیان» و «دولاب» در استان کردستان چند کتابخانه روستایی برپا کرده است و به عنوان یک چهره مردمی و فرهنگی در این زمینه شناخته شده است. ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، گفتگوی کوتاه سرزمین را در این مورد بخوانید.

توسعە کردستان: اعداد و ارقام سخن می‌گویند!17 اردیبهشت 1400
دکتر سیدهاشم هدایتی

توسعە کردستان: اعداد و ارقام سخن می‌گویند!

این یادداشت، نیم‌نگاهی است به وضعیت توسعه کردستان با استناد به برخی از گزارش‌های رسمی کمّی اقتصادی و اجتماعی موجود که در سال ۱۳۹۹ در دسترس نویسنده بوده است. گرچه ممکن است برای سازمان‌های متولی این اعداد و ارقام رضایتبخش و قابل دفاع باشند اما برای کسی که با نگرش استراتژیک به روند چهل ساله توسعه در کردستان می‌نگرد، نه تنها نگران‌کننده بلکه یأس‌آور خواهد بود. به نظر می‌رسد با این روندی که مدیریت توسعه کردستان در حدود نیم قرن اخیر پیش گرفته است تا صدسال دیگر هم کردستان روی خوش توسعه را به چشم نخواهد دید. توسعه کردستان نیازمند اراده‌ای ملی و همه‌جانبه است. اراده‌ای که با همفکری، هماهنگی و همکاری سه رکن حکمرانی; دولت، بخش خصوصی و نهادهای مدنی عملی شود.

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»03 فروردین 1400
گفتگو با ارسلان امیری نویسنده و کارگردان فیلم زالاوا

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»

«ارسلان امیری» فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سنندجی، فیلم‌ساز خودساخته‌ای در سینمای ایران است. او فارغ از جنجال‌ها برای کسب شهرتِ یک‌شبه و کاذب و به هر قیمت، سال‌هاست با مطالعه و آموختن و تلاش، پله به پله در سینما بالا آمده و با فیلم‌نامه‌های درخشان و آثار خود به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان جایگاه او را در آینده، همتراز بزرگان سینمای ایران دید. چرا که ستون‌های اصلی سینمای ایران پیش از آن که فیلم‌ساز باشند، فیلم‌نامه‌نویس و روایت‌گر و قصه‌گوی خوبی بوده‌اند؛ توانایی و شرایطی که ارسلان امیری نیز آن را داراست. نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند او «زالاوا» که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به سه سیمرغ بلورین و چهار دیپلم افتخار رسید، با فیلم‌نامه و موضوع بکر و کارگردانی و بازی‌های حرفه‌ای آن، تحسین منتقدین و تماشاگران را برانگیخت و نشان داد که امیری پشتوانه‌ای محکم در سینمای قصه‌گو دارد که حاصل تجربیات و تلاش‌های او در فیلم‌نامه‌نویسی است و روی صحنه نیز همان‌قدر موفق و حرفه‌ای عمل می‌کند که روی کاغذ. زالاوا که مضمون نقد باورهای خرافی را دارد، بیشتر آن در روستای «شیان» سنندج فیلم‌برداری شده و فضایی کردی دارد. اما در مورد کردها و کردستان نیست بلکه می‌تواند نمادی از بسیاری جوامع دنیا باشد. این شماره از هفته‌نامه سرزمین، گفتگویی در مورد فیلم زالاوا و مراحل ساخت آن با ارسلان امیری داریم و امیدواریم در شرایط و زمانی بهتر در مورد سینما در کردستان و ایران و مباحث جزئی‌تر با وی به گفتگوی مفصل‌تری بنشینیم.

تراژدی مهاجرت خانواده کرد ایرانی به انگلستان 09 آبان 1399

واکاوی ریشه‌های یک فاجعه تراژدی مهاجرت خانواده کرد ایرانی به انگلستان

خبر تلخ غرق شدن خانواده رسول ایران نژاد مهاجر کرد ایرانی که قصد پناهندگی در بریتانیا را داشتند، در حالی منتشر شد که نماینده سردشت در مجلس از مهاجرت بالغ بر هزار نفر از مردم این شهر طی ۵ ماه اخیر خبر داده است.

یک قرن نیکنامی 27 تیر 1400

متن کامل گفتگو با زنده‌یاد یحیی خان صادق‌وزیرییک قرن نیکنامی

روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی 26 تیر 1400

گفتگو با صابر دل‌بینا کارگردان نمایش «دستکش‌های قرمز»روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی

من سرودخوان نیستم 05 تیر 1400

گفتگو با زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابیمن سرودخوان نیستم

ایرانیان چهارمین مردم دارنده‌ رمزارز در دنیا! 24 اردیبهشت 1403

ایرانیان چهارمین مردم دارنده‌ رمزارز در دنیا!

اینفوگرافی زیر، ۱۰ کشوری را که مالکیت بیشترین ارزهای دیجیتال را دارند، رتبه بندی می کند. این ارقام از داده های پرداخت کریپتوی Triple-A، و در سال ۲۰۲۳ به دست آمده اند. به دلیل تحریم‌های وارد شده و به خاطر استفاده از ip کشورهای مختلف، احتمال بیشتر بودن سهم ایرانیان از ۱۳ درصد بیشتر است.

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری سرزمین منتشر شد 25 اسفند 1399

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری سرزمین منتشر شد

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری فارسی-کوردی «سرزمین» ویژه نوروز ۱۴۰۰ در ۲۴ صفحه و با ده‌ها مقاله، گفتگو و مطالب گوناگون، چاپ شده و بر پیشخوان مطبوعات ایران قرار گرفت. سرزمین علاوه بر تهران، در دکه‌های چند استان دیگر کشور در دسترس است.

یک قرن نیکنامی 27 تیر 1400
متن کامل گفتگو با زنده‌یاد یحیی خان صادق‌وزیری

یک قرن نیکنامی

یحیی خان صادق وزیری (۱۸ مهر ۱۲۹۰ سنندج - ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ تهران) آخرین وزیر دادگستری دوره پهلوی، بدون شک گنجینه‌ای ارزشمند از خاطرات و روایات تاریخ معاصر ایران است که از گفتگوها و روایات ایشان در منابع تاریخی بسیاری استفاده شده است. خوشنامی ایشان و نیز حضور در پرتنش‌ترین و بحرانی‌ترین برهه در تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران و اطلاع از ماجراها و وقایع تاریخی به ویژه در مورد کردستان، موجب این گفتگوی مفصل گردید که امیدواریم برای پژوهشگران تاریخ و علاقمندان مفید واقع شود. این گفتگو در شماره ۶۴ هفته‌‌نامه دیدگاه (۲۰ تیر ۱۳۹۱) منتشر شده و آخرین گفتگوی رسانه‌ای‌‌ و مطبوعاتی ایشان است که به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و جهت دسترسی همگان و محققین، در سایت سرزمین بازنشر می‌شود. برای روح زنده‌یاد صادق وزیری رحمت الهی و شادی آرزومندیم و از همکار و پژوهشگر ارجمند و فرزانه جناب آقای جمال احمدی‌آئین که با مطالعه و اشراف به موضوعات تاریخی و صبر و دقت و تیزبینی و با سفر به تهران و ملاقات با ایشان این گفتگوی جذاب و ماندگار را انجام دادند سپاسگزاریم. توضیح این نکته ضروری است که گفتگوی حاضر بیان روایات تاریخی و دیدگاه‌های مرحوم صادق‌وزیری در مقاطع دوری از تاریخ معاصر بوده و با وجود هوشیاری بالا و حافظه‌ی شگفت‌انگیز ایشان در سن ۱۰۱ سالگی در به یاد آوردن رویدادها و اسامی افراد و اماکن، احتمال دارد تفاوت‌هایی با روایات سایرین داشته باشد و یا عقیده شخص ایشان باشد که مسؤولیتی بر عهده منتشر کننده و مصاحبه‌کننده نخواهد بود

روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی 26 تیر 1400
گفتگو با صابر دل‌بینا کارگردان نمایش «دستکش‌های قرمز»

روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی

تئاتر محیطی «دستکش‌های قرمز» به کارگردانی «صابر دل‌بینا» در عمارت قدیمی سرهنگ آزموده سنندج، به مدت هشت روز از تاریخ ۲۰ تا ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ به اجرا درآمد و با استقبال تماشاگران و اهل فرهنگ و هنر کردستان روبرو شد. این گفتگو نگاهی دارد به قصه‌ی این نمایش تاریخی و تلاش برای روایت و به تصویر کشیدن برشی از تاریخ سیاسی معاصر و نقش حوادث سیاسی بر زندگی اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان عادی و طبقه فرودست.

من سرودخوان نیستم 05 تیر 1400
گفتگو با زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی

من سرودخوان نیستم

زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی، خواننده و آهنگساز نامدار کردستان در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمد، وی نوه استاد سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز معروف کرد است. از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سن ۱۷ سالگی و در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و با ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سُلفِژ نزد استاد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد زنده یاد استاد کریمی پی گرفته و پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشته است که حاصل این تلاش‌ها اجرای نزدیک به شصت ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده است. آثاری که به صورت سی دی و کاست به نام‌های «هاورازی دل» (در لندن)، کاست و سی‌دی «شنه‌ی به‌ربه‌یان» (در سوئد) و کاست وسی‌دی «باده گویا» و «پاییزه» در تهران پخش شده است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته است. زنده یاد باباشهابی طی سالیان گذشته همکاری چشمگیری نیز با بخش دوبلاژ رادیو و تلویزیون داشت و در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های کردی صدایش به یادگار مانده است. استاد سید علاءالدین باباشهابی روز پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد در تهران بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد. در مراسم تشییع پیکر او جمعیت بسیاری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایران شرکت داشتند. این گفتگو پیش از وفات ایشان در شهریور ۱۳۸۹ و شماره ۴۹ هفته‌نامه دیدگاه منتشر شده به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر می‌شود.

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است 18 اردیبهشت 1400
بهاره مصلح:

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است

«بهاره مصلح» هنرمند نقاش و نویسنده، متولد سنندج و ساکن تهران است و در سال‌های اخیر پویشی را با هدف تاسیس یا تجهیز کتابخانه‌های روستایی در مناطق محروم و با دیدگاه «هر روستا، یک کتابخانه» در فضای مجازی برگزار نموده است. وی در این فعالیت فرهنگی، طی فراخوانی کتاب‌ها با عناوین مختلف را از اشخاص و منابع مختلف جمع‌آوری کرده و با کمک اهالی روستا در آن محل کتابخانه‌ای برپا می‌کند که اقدامات او در این زمینه مورد توجه و استقبال بسیاری قرار گرفته است. جنبه دیگر فعالیت بهاره مصلح این است که علاوه بر خیریه و مردم‌نهاد بودن این فعالیت، اول از فضای مجازی استفاده درست و فرهنگی می‌کند و دوم این که به نوعی خدمت فرهنگی او در آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی به ویژه در مناطق محروم بسیار موثر است. وی تاکنون در روستاهای «عورکی» در سیستان و بلوچستان و «ناو»، شیان» و «دولاب» در استان کردستان چند کتابخانه روستایی برپا کرده است و به عنوان یک چهره مردمی و فرهنگی در این زمینه شناخته شده است. ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، گفتگوی کوتاه سرزمین را در این مورد بخوانید.

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه» 03 فروردین 1400
گفتگو با ارسلان امیری نویسنده و کارگردان فیلم زالاوا

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»

«ارسلان امیری» فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سنندجی، فیلم‌ساز خودساخته‌ای در سینمای ایران است. او فارغ از جنجال‌ها برای کسب شهرتِ یک‌شبه و کاذب و به هر قیمت، سال‌هاست با مطالعه و آموختن و تلاش، پله به پله در سینما بالا آمده و با فیلم‌نامه‌های درخشان و آثار خود به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان جایگاه او را در آینده، همتراز بزرگان سینمای ایران دید. چرا که ستون‌های اصلی سینمای ایران پیش از آن که فیلم‌ساز باشند، فیلم‌نامه‌نویس و روایت‌گر و قصه‌گوی خوبی بوده‌اند؛ توانایی و شرایطی که ارسلان امیری نیز آن را داراست. نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند او «زالاوا» که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به سه سیمرغ بلورین و چهار دیپلم افتخار رسید، با فیلم‌نامه و موضوع بکر و کارگردانی و بازی‌های حرفه‌ای آن، تحسین منتقدین و تماشاگران را برانگیخت و نشان داد که امیری پشتوانه‌ای محکم در سینمای قصه‌گو دارد که حاصل تجربیات و تلاش‌های او در فیلم‌نامه‌نویسی است و روی صحنه نیز همان‌قدر موفق و حرفه‌ای عمل می‌کند که روی کاغذ. زالاوا که مضمون نقد باورهای خرافی را دارد، بیشتر آن در روستای «شیان» سنندج فیلم‌برداری شده و فضایی کردی دارد. اما در مورد کردها و کردستان نیست بلکه می‌تواند نمادی از بسیاری جوامع دنیا باشد. این شماره از هفته‌نامه سرزمین، گفتگویی در مورد فیلم زالاوا و مراحل ساخت آن با ارسلان امیری داریم و امیدواریم در شرایط و زمانی بهتر در مورد سینما در کردستان و ایران و مباحث جزئی‌تر با وی به گفتگوی مفصل‌تری بنشینیم.

مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟ 27 اردیبهشت 1403

مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی درباره افزایش حقوق کارگران گفت: در بودجه ۱۴۰۳ افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران دیده شده و بقیه مسائل را دولت و مجلس در حال رایزنی هستند تا بتوانند کار‌های جدیدی را برای کارگران انجام دهند.

رقم هر ساعت اضافه کاری در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟ 24 اردیبهشت 1403

رقم هر ساعت اضافه کاری در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اگر کارگر و کارفرما با مزد ساعتی توافق به همکاری کنند، در قرارداد آن‌ها باید ساعت‌های کار به صورت، روزانه، هفتگی و ماهانه مشخص شود.

وداع شاخص کل بورس با کانال ۲.۲ میلیونی 23 اردیبهشت 1403
شاخص امروز هم 15 هزار واحد افت کرد؛

وداع شاخص کل بورس با کانال ۲.۲ میلیونی

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،  شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با افت ۱۵ هزار و ۹۶ واحدی همراه بود و به رقم دو میلیون و ۱۹۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۴۶۵۱ واحد افت، رقم ۷۲۸ هزار و ۸۷۰  واحدی را ثبت کرد. همچنین نماد‌های فارس، فملی، شپناف […]

پیشنهاد رئیس اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب 05 اردیبهشت 1403

پیشنهاد رئیس اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب

 رئیس اتاق ایران با اشاره به شرایط آبی ناگوار کشور و دلایل بحرانی‌شدن آن گفت: پیشنهاد اتاق برای مدیریت این ابرچالش اجرای برنامه ریاضت آبی با تکیه‌بر تجدیدنظر در تخصیص آب و افزایش بهره‌وری است.

«میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه 04 اردیبهشت 1403

«میر» روسیه در ایران فعال می‌شود | جزئیات پیوستن ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، رایزن تجاری سفارت ایران در روسیه در گفتگو با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که احتمالاً ظرف چند ماه آینده ایران به شبکه کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه متصل خواهد شد. به گفته محسن رحیمی، هم اکنون کار برای آماده سازی زیرساخت های فنی لازم در حال […]

مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان چیست؟ 27 اردیبهشت 1403

مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان چیست؟

اطلاع از بیماری‌های فصل تابستان به شما کمک می‌کند تا بتوانید از ابتلا به آن‌ها جلوگیری کنید. در این مقاله برخی از بیماری‌های رایج تابستان معرفی شده‌اند.

این داروها را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا نخورید 24 اردیبهشت 1403

این داروها را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا نخورید

اطلاعات نادرست بیمار یا اتکا بر اطلاعاتی که در منابع نادرست وجود دارد، باعث شده که میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در کشور ما افزایش پیدا کند. شبکه‌های مجازی و پیج‌های نامعتبر هم اطلاعات نادرست برای درمان عفونت‌های ویروسی منتشر می‌کنند و منجر به افزایش مصرف خودسرانه این داروها در کشور شده‌اند.

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟ 05 اردیبهشت 1403

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس 30 فروردین 1403

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد. به گزارش ایسنا، دکتر سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس […]

کرونا کی به پایان می‌رسد؟ 01 فروردین 1400
بیم‌‌ها و امیدها برای پایان کرونا

کرونا کی به پایان می‌رسد؟

این بخشی از دیدگاه‌ها و نظرات مختلف در مورد زمان پایان ویروس کروناست که از منابع و نقل قول‌ افراد مختلف گردآوری کرده و در سرزمین بازنشر می‌شود. این که کدام یک از نظرات درست‌تر است در آینده مشخص خواهد شد.

آیا ما «دو بُعدی» هستیم و «درون سیاهچاله» زندگی می‌کنیم!؟ 27 اردیبهشت 1403

آیا ما «دو بُعدی» هستیم و «درون سیاهچاله» زندگی می‌کنیم!؟

هاوکینگ به یک تناقض اشاره کرده بود. اگر سیاهچاله بتواند تبخیر شود، بخشی از اطلاعات موجود در آن برای همیشه از بین می‌رود. اما از دست رفتن غیرقابل‌برگشت اطلاعات با یکی از فرضیه‌های اساسی مکانیک کوانتومی در تضاد است.

بازار یک‌ تریلیون‌ دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ 26 اردیبهشت 1403

بازار یک‌ تریلیون‌ دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰

رئیس نوزدهمین کنفرانس مهندسی صنایع با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های مرتبط با هوش مصنوعی گفت: بازار این فناوری تا سال ۲۰۳۰ در جهان به بیش از یک‌تریلیون دلار می‌رسد.

مشاهده نشانه‌های مشکوک از آثار تمدن فراپیشرفته فضایی 24 اردیبهشت 1403
گمانه‌زنی داغ در محافل نجومی:

مشاهده نشانه‌های مشکوک از آثار تمدن فراپیشرفته فضایی

پژوهشگران در اطراف ۷ ستاره، نشانه‌هایی سازگار با کره‌های دایسون یافته‌اند. کره دایسون به تمدن‌های پیشرفته امکان می‌دهد تا از تمام انرژی یک ستاره بهره ببرد؛ اما چنین تمدن پیشرفته‌ای می‌بایست به سطح دوم در مقیاس کارداشف رسیده باشد.

موفقیت پژوهشگران چین در شبیه‌سازی یک حالت کوانتومی 24 اردیبهشت 1403

موفقیت پژوهشگران چین در شبیه‌سازی یک حالت کوانتومی

با استفاده از جعبه‌های فوتون مصنوعی به‌ عنوان واحدهای پایه می‌توانیم حالت‌های کوانتومی عجیب‌تری را ایجاد کنیم که به طور طبیعی در جهان ما وجود ندارند.

اخراج ۱۰ درصد از کارکنان تسلا در جهان 30 فروردین 1403

اخراج ۱۰ درصد از کارکنان تسلا در جهان

شرکت آمریکایی تسلا اعلام کرد که بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار خود را در جهان اخراج کرده است.