شنبه, 29 اردیبهشت 1403 | Saturday 18 May 2024
  • رویایی‌ترین زمین فوتبال ایران در کردستان + فیلم 27 اردیبهشت 1403

    فیلم AFC از زمین فوتبال روستای «دیوزناو»
    رویایی‌ترین زمین فوتبال ایران در کردستان + فیلم

    در حالی که کمبود زمین‌های چمن مصنوعی در برخی محله‌های پایتخت و شهرستان‌ها یکی از اولویت‌های اداره وزش و جوانان شده، بسیاری از علاقه مندان به فوتبال آرزوی پا به توپ شدن در زمین فوتبال روستای دیوزناو را دارند.

روستای تاریخی پالنگان در آستانه جهانی‌ شدن 30 فروردین 1403

روستای تاریخی پالنگان در آستانه جهانی‌ شدن

روستای پالنگان کردستان جزو هشت روستایی بود که سال گذشته دارای شانس ثبت جهانی در سازمان جهانی گردشگری بود که با کسب ۸۶ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز، دوم شد و در نهایت روستای کندوان آذربایجان شرقی این عنوان را از آن خود کرد.

تمام سدهای کردستان سرریز شدند 30 فروردین 1403
با تداوم بارندگی‌ها

تمام سدهای کردستان سرریز شدند

حجم ذخیره آب سد زریوار در مدت مشابه سال گذشته ۳۳.۸۹ میلیون مترمکعب معادل ۵۲ درصد بود که به دنبال بارش‌های مناسب اخیر سرریز این سد امروز آغاز شد. طی چند ماه اخیر سدهای عباس آباد و سبدلو بانه، چراغ‌ویس سقز، گاران مریوان، زیویه کامیاران، قشلاق و آزاد سنندج، سرریز کرده‌اند.

دو مامور یگان حفاظت دیواندره بر اثر ضرب و شتم زخمی شدند 22 تیر 1399

دو مامور یگان حفاظت دیواندره بر اثر ضرب و شتم زخمی شدند

سرهنگ اردشیر دولتیاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ماموران یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دیواندره در پی دریافت گزارش مردمی مبنی بر چرای غیرمجاز دام در مراتع روستای گونتو این شهرستان، عازم منطقه شده و پس از بررسی به متخلفان تذکر می‌دهند تا دام خود را از […]

خالی شدن جیب مردم، خزانه منافع مقطعی برخی‌هاست 22 تیر 1399
یک اقتصاددان در کردستان:

خالی شدن جیب مردم، خزانه منافع مقطعی برخی‌هاست

هر روز شکاف طبقاتی در کشور گسترده تر می شود و مسأله این است که با چند نرخی کردن قیمت ارز نتوانسته ایم شکاف طبقاتی را در جامعه که هدف اصلی توسعه است حل کنیم.

معیار سنجش آمار مبتلایان قطعی به کرونا تست پی‌ سی آر است/ دانشگاه علوم پزشکی تنها مرجع اعلام آمار کرونا 21 تیر 1399

معیار سنجش آمار مبتلایان قطعی به کرونا تست پی‌ سی آر است/ دانشگاه علوم پزشکی تنها مرجع اعلام آمار کرونا

دکتر آرزو فلاحی در پی انتقاد برخی رسانه‌ها مبنی بر عدم تطابق آمار مبتلایان به کرونا با شمار جانباختگان در کردستان اظهار کرد: با توجه به معیارهای تشخیص بالینی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت،  آمار تعداد مبتلایان به کرونا بر اساس معیار آزمایش پی سی آر سنجیده می‌شود.

ارزیابی جهش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی در کردستان آغاز شد 21 تیر 1399

ارزیابی جهش تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی در کردستان آغاز شد

  خلیل رنجبر روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برنامه جهش تحصیلی در ۶ پایگاه تخصصی شهرستان‌های سنندج، قروه، مریوان، بانه، بیجار و سقز برای متقاضیان اجرا می‌شود. وی افزود: مدیران مدارس می‌توانند تا ۲۲ مرداد جاری با مراجعه به آدرس الکترونیکی h۱.csdeo.ir/tashkhis/home نسبت به اخذ نوبت‌گیری در سامانه سنجش برای […]

۲/۲ درصد طرح‌های صنعتی کشور مربوط به کردستان است 21 تیر 1399

۲/۲ درصد طرح‌های صنعتی کشور مربوط به کردستان است

تعداد طرح‌های صنعتی دارای جواز تاسیس در استان یک هزار و ۵۰۲ طرح است که این تعداد ۲/۲ درصد طرح‌های صنعتی در دست اجرای کشور است و کردستان از این لحاظ رتبه ۲۰ را بین استان‌های مختلف دارد.

پروازهای فرودگاه سنندج برقرار شد/ تحقق مطالبه مردم کردستان در حوزه حمل و نقل 21 تیر 1399

پروازهای فرودگاه سنندج برقرار شد/ تحقق مطالبه مردم کردستان در حوزه حمل و نقل

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، از روز چهاردهم تیرماه،  فرودگاه سنندج شاهد برقراری مجدد پروازهای تهران-سنندج و بالعکس بود،  که در صورت استقبال مسافران در استان کردستان پروازهای یاد شده ( روزهای شنبه، دوشنبه و پنج شنبه ) به هفت پرواز و به صورت روزانه افزایش خواهد یافت. از هم اکنون مسافران می توانند […]

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری سرزمین منتشر شد 25 اسفند 1399

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری سرزمین منتشر شد

نخستین شماره از هفته‌نامه سراسری فارسی-کوردی «سرزمین» ویژه نوروز ۱۴۰۰ در ۲۴ صفحه و با ده‌ها مقاله، گفتگو و مطالب گوناگون، چاپ شده و بر پیشخوان مطبوعات ایران قرار گرفت. سرزمین علاوه بر تهران، در دکه‌های چند استان دیگر کشور در دسترس است.

یک قرن نیکنامی 27 تیر 1400
متن کامل گفتگو با زنده‌یاد یحیی خان صادق‌وزیری

یک قرن نیکنامی

یحیی خان صادق وزیری (۱۸ مهر ۱۲۹۰ سنندج - ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ تهران) آخرین وزیر دادگستری دوره پهلوی، بدون شک گنجینه‌ای ارزشمند از خاطرات و روایات تاریخ معاصر ایران است که از گفتگوها و روایات ایشان در منابع تاریخی بسیاری استفاده شده است. خوشنامی ایشان و نیز حضور در پرتنش‌ترین و بحرانی‌ترین برهه در تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران و اطلاع از ماجراها و وقایع تاریخی به ویژه در مورد کردستان، موجب این گفتگوی مفصل گردید که امیدواریم برای پژوهشگران تاریخ و علاقمندان مفید واقع شود. این گفتگو در شماره ۶۴ هفته‌‌نامه دیدگاه (۲۰ تیر ۱۳۹۱) منتشر شده و آخرین گفتگوی رسانه‌ای‌‌ و مطبوعاتی ایشان است که به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و جهت دسترسی همگان و محققین، در سایت سرزمین بازنشر می‌شود. برای روح زنده‌یاد صادق وزیری رحمت الهی و شادی آرزومندیم و از همکار و پژوهشگر ارجمند و فرزانه جناب آقای جمال احمدی‌آئین که با مطالعه و اشراف به موضوعات تاریخی و صبر و دقت و تیزبینی و با سفر به تهران و ملاقات با ایشان این گفتگوی جذاب و ماندگار را انجام دادند سپاسگزاریم. توضیح این نکته ضروری است که گفتگوی حاضر بیان روایات تاریخی و دیدگاه‌های مرحوم صادق‌وزیری در مقاطع دوری از تاریخ معاصر بوده و با وجود هوشیاری بالا و حافظه‌ی شگفت‌انگیز ایشان در سن ۱۰۱ سالگی در به یاد آوردن رویدادها و اسامی افراد و اماکن، احتمال دارد تفاوت‌هایی با روایات سایرین داشته باشد و یا عقیده شخص ایشان باشد که مسؤولیتی بر عهده منتشر کننده و مصاحبه‌کننده نخواهد بود

روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی 26 تیر 1400
گفتگو با صابر دل‌بینا کارگردان نمایش «دستکش‌های قرمز»

روایت معصومیت از دست رفته زنان در چرخه‌های سیاسی

تئاتر محیطی «دستکش‌های قرمز» به کارگردانی «صابر دل‌بینا» در عمارت قدیمی سرهنگ آزموده سنندج، به مدت هشت روز از تاریخ ۲۰ تا ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰ به اجرا درآمد و با استقبال تماشاگران و اهل فرهنگ و هنر کردستان روبرو شد. این گفتگو نگاهی دارد به قصه‌ی این نمایش تاریخی و تلاش برای روایت و به تصویر کشیدن برشی از تاریخ سیاسی معاصر و نقش حوادث سیاسی بر زندگی اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان عادی و طبقه فرودست.

من سرودخوان نیستم 05 تیر 1400
گفتگو با زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی

من سرودخوان نیستم

زنده‌یاد استاد سید علاءالدین باباشهابی، خواننده و آهنگساز نامدار کردستان در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمد، وی نوه استاد سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز معروف کرد است. از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سن ۱۷ سالگی و در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و با ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سُلفِژ نزد استاد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد زنده یاد استاد کریمی پی گرفته و پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشته است که حاصل این تلاش‌ها اجرای نزدیک به شصت ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده است. آثاری که به صورت سی دی و کاست به نام‌های «هاورازی دل» (در لندن)، کاست و سی‌دی «شنه‌ی به‌ربه‌یان» (در سوئد) و کاست وسی‌دی «باده گویا» و «پاییزه» در تهران پخش شده است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته است. زنده یاد باباشهابی طی سالیان گذشته همکاری چشمگیری نیز با بخش دوبلاژ رادیو و تلویزیون داشت و در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های کردی صدایش به یادگار مانده است. استاد سید علاءالدین باباشهابی روز پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد در تهران بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد. در مراسم تشییع پیکر او جمعیت بسیاری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایران شرکت داشتند. این گفتگو پیش از وفات ایشان در شهریور ۱۳۸۹ و شماره ۴۹ هفته‌نامه دیدگاه منتشر شده به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر می‌شود.

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است 18 اردیبهشت 1400
بهاره مصلح:

فرهنگ ما نیازمند تقویت زیرساخت‌های اقتصادی است

«بهاره مصلح» هنرمند نقاش و نویسنده، متولد سنندج و ساکن تهران است و در سال‌های اخیر پویشی را با هدف تاسیس یا تجهیز کتابخانه‌های روستایی در مناطق محروم و با دیدگاه «هر روستا، یک کتابخانه» در فضای مجازی برگزار نموده است. وی در این فعالیت فرهنگی، طی فراخوانی کتاب‌ها با عناوین مختلف را از اشخاص و منابع مختلف جمع‌آوری کرده و با کمک اهالی روستا در آن محل کتابخانه‌ای برپا می‌کند که اقدامات او در این زمینه مورد توجه و استقبال بسیاری قرار گرفته است. جنبه دیگر فعالیت بهاره مصلح این است که علاوه بر خیریه و مردم‌نهاد بودن این فعالیت، اول از فضای مجازی استفاده درست و فرهنگی می‌کند و دوم این که به نوعی خدمت فرهنگی او در آگاهی‌بخشی و ارتقای فرهنگ کتابخوانی به ویژه در مناطق محروم بسیار موثر است. وی تاکنون در روستاهای «عورکی» در سیستان و بلوچستان و «ناو»، شیان» و «دولاب» در استان کردستان چند کتابخانه روستایی برپا کرده است و به عنوان یک چهره مردمی و فرهنگی در این زمینه شناخته شده است. ضمن آرزوی موفقیت برای ایشان، گفتگوی کوتاه سرزمین را در این مورد بخوانید.

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه» 03 فروردین 1400
گفتگو با ارسلان امیری نویسنده و کارگردان فیلم زالاوا

زالاوا، روایت تبدیل «باور» به «خرافه»

«ارسلان امیری» فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان سنندجی، فیلم‌ساز خودساخته‌ای در سینمای ایران است. او فارغ از جنجال‌ها برای کسب شهرتِ یک‌شبه و کاذب و به هر قیمت، سال‌هاست با مطالعه و آموختن و تلاش، پله به پله در سینما بالا آمده و با فیلم‌نامه‌های درخشان و آثار خود به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان جایگاه او را در آینده، همتراز بزرگان سینمای ایران دید. چرا که ستون‌های اصلی سینمای ایران پیش از آن که فیلم‌ساز باشند، فیلم‌نامه‌نویس و روایت‌گر و قصه‌گوی خوبی بوده‌اند؛ توانایی و شرایطی که ارسلان امیری نیز آن را داراست. نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند او «زالاوا» که در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر به سه سیمرغ بلورین و چهار دیپلم افتخار رسید، با فیلم‌نامه و موضوع بکر و کارگردانی و بازی‌های حرفه‌ای آن، تحسین منتقدین و تماشاگران را برانگیخت و نشان داد که امیری پشتوانه‌ای محکم در سینمای قصه‌گو دارد که حاصل تجربیات و تلاش‌های او در فیلم‌نامه‌نویسی است و روی صحنه نیز همان‌قدر موفق و حرفه‌ای عمل می‌کند که روی کاغذ. زالاوا که مضمون نقد باورهای خرافی را دارد، بیشتر آن در روستای «شیان» سنندج فیلم‌برداری شده و فضایی کردی دارد. اما در مورد کردها و کردستان نیست بلکه می‌تواند نمادی از بسیاری جوامع دنیا باشد. این شماره از هفته‌نامه سرزمین، گفتگویی در مورد فیلم زالاوا و مراحل ساخت آن با ارسلان امیری داریم و امیدواریم در شرایط و زمانی بهتر در مورد سینما در کردستان و ایران و مباحث جزئی‌تر با وی به گفتگوی مفصل‌تری بنشینیم.

اولین تصویر از شاخص پیش‌بینی کننده تورم در ۱۴۰۳ 28 اردیبهشت 1403

اولین تصویر از شاخص پیش‌بینی کننده تورم در ۱۴۰۳

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده که تورم ماهانه پیشران خدمات در فروردین 1403 افزایش یافته و به 2.6 درصد رسیده است.

مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟ 27 اردیبهشت 1403

مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می‌شود؟

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی درباره افزایش حقوق کارگران گفت: در بودجه ۱۴۰۳ افزایش ۳۵ درصدی حقوق کارگران دیده شده و بقیه مسائل را دولت و مجلس در حال رایزنی هستند تا بتوانند کار‌های جدیدی را برای کارگران انجام دهند.

رقم هر ساعت اضافه کاری در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟ 24 اردیبهشت 1403

رقم هر ساعت اضافه کاری در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اگر کارگر و کارفرما با مزد ساعتی توافق به همکاری کنند، در قرارداد آن‌ها باید ساعت‌های کار به صورت، روزانه، هفتگی و ماهانه مشخص شود.

وداع شاخص کل بورس با کانال ۲.۲ میلیونی 23 اردیبهشت 1403
شاخص امروز هم 15 هزار واحد افت کرد؛

وداع شاخص کل بورس با کانال ۲.۲ میلیونی

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران،  شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با افت ۱۵ هزار و ۹۶ واحدی همراه بود و به رقم دو میلیون و ۱۹۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۴۶۵۱ واحد افت، رقم ۷۲۸ هزار و ۸۷۰  واحدی را ثبت کرد. همچنین نماد‌های فارس، فملی، شپناف […]

پیشنهاد رئیس اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب 05 اردیبهشت 1403

پیشنهاد رئیس اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب

 رئیس اتاق ایران با اشاره به شرایط آبی ناگوار کشور و دلایل بحرانی‌شدن آن گفت: پیشنهاد اتاق برای مدیریت این ابرچالش اجرای برنامه ریاضت آبی با تکیه‌بر تجدیدنظر در تخصیص آب و افزایش بهره‌وری است.

مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان چیست؟ 27 اردیبهشت 1403

مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان چیست؟

اطلاع از بیماری‌های فصل تابستان به شما کمک می‌کند تا بتوانید از ابتلا به آن‌ها جلوگیری کنید. در این مقاله برخی از بیماری‌های رایج تابستان معرفی شده‌اند.

این داروها را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا نخورید 24 اردیبهشت 1403

این داروها را برای سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا نخورید

اطلاعات نادرست بیمار یا اتکا بر اطلاعاتی که در منابع نادرست وجود دارد، باعث شده که میزان مصرف آنتی‌بیوتیک در کشور ما افزایش پیدا کند. شبکه‌های مجازی و پیج‌های نامعتبر هم اطلاعات نادرست برای درمان عفونت‌های ویروسی منتشر می‌کنند و منجر به افزایش مصرف خودسرانه این داروها در کشور شده‌اند.

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟ 05 اردیبهشت 1403

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس 30 فروردین 1403

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

روانپزشک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد. به گزارش ایسنا، دکتر سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس […]

کرونا کی به پایان می‌رسد؟ 01 فروردین 1400
بیم‌‌ها و امیدها برای پایان کرونا

کرونا کی به پایان می‌رسد؟

این بخشی از دیدگاه‌ها و نظرات مختلف در مورد زمان پایان ویروس کروناست که از منابع و نقل قول‌ افراد مختلف گردآوری کرده و در سرزمین بازنشر می‌شود. این که کدام یک از نظرات درست‌تر است در آینده مشخص خواهد شد.

آیا ما «دو بُعدی» هستیم و «درون سیاهچاله» زندگی می‌کنیم!؟ 27 اردیبهشت 1403

آیا ما «دو بُعدی» هستیم و «درون سیاهچاله» زندگی می‌کنیم!؟

هاوکینگ به یک تناقض اشاره کرده بود. اگر سیاهچاله بتواند تبخیر شود، بخشی از اطلاعات موجود در آن برای همیشه از بین می‌رود. اما از دست رفتن غیرقابل‌برگشت اطلاعات با یکی از فرضیه‌های اساسی مکانیک کوانتومی در تضاد است.

بازار یک‌ تریلیون‌ دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ 26 اردیبهشت 1403

بازار یک‌ تریلیون‌ دلاری هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰

رئیس نوزدهمین کنفرانس مهندسی صنایع با تأکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های مرتبط با هوش مصنوعی گفت: بازار این فناوری تا سال ۲۰۳۰ در جهان به بیش از یک‌تریلیون دلار می‌رسد.

مشاهده نشانه‌های مشکوک از آثار تمدن فراپیشرفته فضایی 24 اردیبهشت 1403
گمانه‌زنی داغ در محافل نجومی:

مشاهده نشانه‌های مشکوک از آثار تمدن فراپیشرفته فضایی

پژوهشگران در اطراف ۷ ستاره، نشانه‌هایی سازگار با کره‌های دایسون یافته‌اند. کره دایسون به تمدن‌های پیشرفته امکان می‌دهد تا از تمام انرژی یک ستاره بهره ببرد؛ اما چنین تمدن پیشرفته‌ای می‌بایست به سطح دوم در مقیاس کارداشف رسیده باشد.

موفقیت پژوهشگران چین در شبیه‌سازی یک حالت کوانتومی 24 اردیبهشت 1403

موفقیت پژوهشگران چین در شبیه‌سازی یک حالت کوانتومی

با استفاده از جعبه‌های فوتون مصنوعی به‌ عنوان واحدهای پایه می‌توانیم حالت‌های کوانتومی عجیب‌تری را ایجاد کنیم که به طور طبیعی در جهان ما وجود ندارند.

اخراج ۱۰ درصد از کارکنان تسلا در جهان 30 فروردین 1403

اخراج ۱۰ درصد از کارکنان تسلا در جهان

اقتصاد ایران: شرکت آمریکایی تسلا اعلام کرد که بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار خود را در جهان اخراج کرده است. به گزارش خبرگزاری اقتصادایران  به نقل از یاهوفایننس، شرکت آمریکایی تسلا اعلام کرد که بیش از ۱۰ درصد از نیروی کار خود را در جهان اخراج کرده است. در یادداشتی که اولین بار توسط وب […]