خسارت کلان کرونا به صنعت گردشگری ایران
یک سالگی کرونا در ایران نزدیک است و قطعا هیچ کس برای این تولد جشنی نخواهد گرفت، روزهای سختی را پشت سر گذاشته ایم، پر از استرس، دلهره، لحظات تلخ، درد، بیماری، حتی مرگ. در این روزهای سخت علاوه بر خسارت های غیرقابل جبران انسانی، خسارات کلان اقتصادی را هم متحمل شدیم که جبران آنها شاید غیرممکن نباشد، اما به همین آسانی ها هم نیست.
رقم واقعی یارانه نقدی چقدر است؟/ دولت ۲۰ درصد مبلغ واقعی را پرداخت میکند
ارزش یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در سال ۸۹ رقمی حدود ۴۱ دلار بوده است. در اولین سال شروع پرداخت یارانه نقدی بهای دلار در بازار آزاد ۱۱۰۰ تومان بود که بهای دلاری یارانه نقدی در آن سال به حدود ۴۱ دلار میرساند.
تدوین سند راهبردی اقتصاد محتوای فضای مجازی
معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی از تدوین سند راهبردی اقتصاد محتوای فضای مجازی با هدف تقویت تولید محتوا و کسب و کارهای محتوایی در کشور خبر داد.
هشدار درباره ظهور ۴ عامل اقتصادی فروپاشی و نقش بانکهای خصوصی
یک اقتصاددان گفت: هر توصیهای که درباره بانکداری خصوصی مطرح میکنیم در کادر یک بسته بزرگتر که برای عبور از برنامه تعدیل ساختار و حاکمیت غیر متعارف غیر مولّدها بر همهی شئون کشور و حاکمیت زدایی غیر متعارفی که از حکومت اتفاق افتاده باید مورد توجه قرار بگیرد.
چرا پروژههای خصوصیسازی در ایران شکست میخورد؟/ بدنامی بنگاهداری زیر سایه بازیهای سیاسی
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به وضعیت خصوصیسازی در ایران معتقد است: با شرایط فعلی بخش خصوصی ترجیح میدهد دستکم در مراوده با دولت ریسک نکند و اگر قرار است فعالیتی را شروع کند، به جای تحویل گرفتن بنگاههای دولتی واحد تولیدی را از زیربنا ایجاد کند و بگذارد تا سیاسیون آنقدر باقیمانده بنگاههای اقتصادی را میان خصولتیها دست به دست کنند تا بهکلی نابود شوند.
ایران؛ در انتظار تامین واکسن کرونا از ۳ مسیر
واردات، تولید مشترک و تولید داخلی؛ سه مسیر تامین واکسن کووید-۱۹ در کشور هستند که به صورت همزمان پیش می روند.
واکسن فایزر در راه ایران / خیرین کشورهای غربی ۱۵۰ هزار دوز واکسن به ایران اهدا کردند
رئیس سازمان هلال احمر کشور از تامین واکسن خارجی فایزر برای کشور خبر داد.
فائوچی: بدترین روزهای ویروس کرونا هنوز در راهند
آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا روز یکشنبه در یک مصاحبه با «سیانان» گفت که معتقد است هنوز روزهای بد همهگیری ویروس کووید-۱۹ از راه نرسیده است و آمریکاییها باید برای «افزایش» موارد بیماری پس از تعطیلات سال نو آماده باشند.
قدرت ۹ برابری جهش جدید کرونا در انگلستان/ تنها راه، پیشگیری و فاصله اجتماعی است
معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با اشاره به تجمیع جهشها در ویروس کرونا در اروپا گفت: جهش دوم این ویروس در انگلستان به دلیل تجمیع جهشها خطرناکتر شده است؛ چرا که قدرت سرایت آن ۷ تا ۹ برابر افزایش یافته است، ولی به دلیل محدود شدن رفت و آمد به این کشور، مواردی از آلوده شدن بیماران ایرانی به این سوش جدید ویروس کرونا مشاهده نشده است.
راه مقابله با کرونای انگلیسی همان رعایت پروتکلهای بهداشتی است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد که تنها راه مقابله با ویروس کرونای انگلیسی همان رعایت دستور العملهای بهداشتی یعنی ماسک زدن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مداوم دستها و تهویه مناسب در فضای بسته است.
۲۰ اختراع برتر حوزه سلامت سال ۲۰۲۰ از نگاه مجله تایم
گرچه افراد سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا و سرک کشیدن این ویروس منحوس در سراسر جهان، سالی تقریبا ناخوشایند را سپری کردند و اکثرا دانشمندان نیز به دنبال درمانی برای نابودی ویروس کرونا بوده و هستند؛ اما باید گفت مسیر فناوری حتی با وجود این ویروس همچنان هموار بوده و امسال نیز همانند گذشته محققان موفق به ثبت اختراعات متنوعی شدهاند.
پس از ۴۴ سال دوباره خاک ماه به زمین آمد + فیلم
کاوشگر چینیها موسوم به "چانگ ای ۵" ساعاتی پیش با موفقیت همراه با نمونههای جمعآوری شده از سطح ماه به زمین رسید.
مقارنه بعدی مشتری و زحل در سال 1485
در حالی دو غول گازی منظومه خورشیدی یعنی سیارات "برجیس" و "کیوان" پس از غروب خورشید در شامگاه دوشنبه اول دی ماه امسال به یکدیگر نزدیک دیده میشوند که در جنوب غرب آسمان پس از غروب خورشید با چشم غیرمسلح این دو سیاره به صورت یک جرم ستاره مانند قابل مشاهده خواهند بود، اما قبل از آن در شامگاه ۲۷ آذرماه این دو سیاره با ماه ملاقات خواهند کرد.
کشف نقطه ضعف جدیدی در کروناویروس برای از بین بردن آن
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند پروتئینی که به محافظت از ماده ژنتیکی کروناویروس کمک میکند، میتواند نقطه ضعفی برای از بین بردن آن باشد.
معرفی مهمترین فناوریهای سال 2021 میلادی
نظرسنجی مدیران فناوری و اطلاعات شرکت ها نشان می دهد هوش مصنوعی، ۵G و اینترنت اشیا از مهمترین فناوریهای سال آینده میلادی هستند.

ناو دهرکردن و بهناوبانگبوون گرینگ نییه، پاراستنی ئهو ناوه گرینگه
زندهیاد استاد عباس کمندی مرد هفت اقلیم هنر کردستان، خواننده، آهنگساز، ترانهسرا، دوبلور، نویسنده، نمایشنامهنویس، طنزنویس، فیلمساز و فیلمنامهنویس، پژوهشگر، نقاش و پیکرهساز (زاده ۱۳۳۱ خورشیدی محله جورآباد سنندج - درگذشته ۱ خرداد ۱۳۹۳ در سنندج) از هنرمندان محبوب و در زمره مفاخر کردستان بود. عباس کمندی فعالیت هنری را به صورت حرفهای از هجده سالگی آغاز کرد. دو سال پس از استخدامش در رادیو تلویزیون سنندج کار نویسندگی برای نمایشها و فیلمها و برنامههای تلویزیونی را آغاز کرد. در سال ۱۳۵۰ مسؤولیت ترانه سرایی خانه فرهنگ و هنر به عهده وی گذاشته شد. تا سال ۱۳۵۶ نود و پنج درصد ترانههایی که در رادیو سنندج ضبط میشد از خانه فرهنگ و هنر ارایه میگردید. در همان نخستین سالهای کار در رادیو سنندج، به صورت اتفاقی با استاد حسن کامکار آشنا شد. پس از آن همکاری آن دو تا وقوع انقلاب به همین شیوه ادامه یافت. یکی دو سال بعد عباس کمندی خوانندگی را هم به صورت حرفهای شروع کرد و تا زمان انقلاب حدود سی ترانه با صدایش از رادیو و تلویزیون پخش شد. بیشتر ترانههایی را که میخواند خودش از نغمههای محلی کردی انتخاب میکرد و به جای اشعار عامیانه این ترانهها، سرودههای شاعران کرد را میگذاشت. پس از انقلاب، عباس کمندی فعالیت موسیقایی را با فرزندان حسن کامکار (گروه کامکارها) ادامه داد که بعدها پرآوازهترین گروه موسیقی کردی در ایران شدند. نخستین حاصل این همکاری آلبوم اورامان بود که در سال ۱۳۶۰ شرکت سروش منتشر کرد. به گفته عباس کمندی، ترانههای آلبوم اورامان به صورت بداهه با برادران کامکار اجرا و ضبط شده بود. عباس کمندی و کامکارها سپس آلبوم «پرشنگ» و بعد از آن، آلبوم «گلاویژ» را منتشر کردند که تاکنون جزو پرطرفدارترین مجموعه ترانههای محلی کردی است. پس از جدایی از کامکارها بیشتر بر حرفه اصلی خود یعنی نویسندگی برای رادیو و تلویزیون متمرکز شد و تا سال ۱۳۸۴ که بازنشسته شد تعداد زیادی سریال و نمایشنامه تلویزیونی نوشت و ساخت که برخی از آنها از شبکه سراسری تلویزیون ایران هم پخش شد. در کنار این فعالیتها، داستانهای محلی و آثار شاعران و سرگذشت نام آوران کرد را گردآوری و تدوین میکرد و به چاپ میسپرد. استاد عباس کمندی در اول خرداد ۱۳۷۳ با وجودی پر از «حسرتهای یک یک مانده بر دل» از جفای روزگاران و بیمهریها به اهل فرهنگ و هنر، به دیار باقی شتافت و پیکر او در میان حزن و اندوه هزاران تن از دوستدارانش در قطعه هنرمندان بهشت محمدی سنندج به خاک سپرده شد. گفتگوی حاضر در مهرماه ۱۳۸۷ و در شماره ۲۷ نشریه دیدگاه منتشر شده است که به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر میشود.
من سرودخوان نیستم
زندهیاد استاد سید علاءالدین باباشهابی، خواننده و آهنگساز نامدار کردستان در سال ۱۳۱۸ خورشیدی در محله چهارباغ سنندج به دنیا آمد، وی نوه استاد سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز معروف کرد میباشد. از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سن ۱۷ سالگی و در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد و با ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سُلفِژ نزد استاد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد زنده یاد استاد کریمی پی گرفته و پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشته است که حاصل این تلاشها اجرای نزدیک به شصت ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده است. آثاری که به صورت سی دی و کاست به نامهای «هاورازی دل» (در لندن)، کاست و سیدی «شنهی بهربهیان» (در سوئد) و کاست وسیدی «باده گویا» و «پاییزه» در تهران پخش شده است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته است. زنده یاد باباشهابی طی سالیان گذشته همکاری چشمگیری نیز با بخش دوبلاژ رادیو و تلویزیون داشت و در بسیاری از فیلمها و سریالهای کردی صدایش به یادگار مانده است. استاد سید علاءالدین باباشهابی روز پنجشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد در تهران بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد. در مراسم تشییع پیکر او جمعیت بسیاری از مردم و اهالی فرهنگ و هنر ایران شرکت داشتند. این گفتگو پیش از وفات ایشان در شهریور ۱۳۸۹ و شماره ۴۹ هفتهنامه دیدگاه منتشر شده به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و دسترسی علاقمندان در سایت سرزمین بازنشر میشود.
میگوییم عراق واحد اما…
محمّد حاجیمحمود متولد ۱۹۵۳ خورمال حلبچه و دبیر كل حزب سوسیال دموكرات كردستان عراق، از پیشمرگان دیرینه كردستان عراق است كه همپای طالبانی و بارزانی و نیروهای ایرانی سالها علیه دیكتاتوری صدام جنگیده است. وی خوشمشرب است و در مراوده با دیگران و نقد سیاستهای کردستان عراق که از منتقدان ملایم آن به شمار میرود، زبانی طنزآمیز دارد. حزب سوسیال دموكرات كردستان عراق اگرچه در مقایسه با اتحادیه میهنی یا دموكرات، حزب فراگیری نیست اما نظرات و طرفداران خاص خودش را دارد و به قول آقای حاجی محمود اگرچه سوسیالیستی است اما ماركسیستی نیست و از این نظر مشابه همتایان اروپایی خود نظیر سوسیال دمكرات آلمان به شمار میرود. در ششمین کنگرهی حزب سوسیال دموکرات کردستان عراق که در اربیل در تاریخ اردیبهشت ۱۳۹۰ برگزار شد، محمد حاجی محمود مجدداً به عنوان دبیر کل این حزب انتخاب شد. در سال ۱۳۹۳ و در جبهه نبرد با داعش در حوالی کرکوک، وی از معدود سران کردستان عراق پیشقدم و حضور یافته در خط مقدم نبرد و خود در صف اول پیشمرگان بود که در همین نبرد فرزندش (عطا) جان باخت. وی پس از این واقعه گفت: «جنگ است و باید پسرانمان را هم فدا کنیم». چند سال پیش از این وقایع، در فرصتی دست داده به سراغ ایشان رفتیم تا در زمانی خیلی كوتاه چند سوال شتابزده در مورد آینده و گذشته عراق و كردستان عراق از وی بپرسیم كه با همان زبان طنزش به ما پاسخ داد. توجه کنید که این گفتگو در اردیبهشت ۱۳۸۷ (۲۰۰۸) صورت گرفته و مربوط به وقایع آن تاریخ است و بازخوانی آن برای یادآوری وضعیت گذشته کردستان عراق در آن سال خالی از فایده نیست. این گفتگو در آن تاریخ و در هفتهنامه دیدگاه شماره ۲۰ منتشر شده و به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور در سایت سرزمین بازنشر میشود.
یک قرن نیکنامی
یحیی خان صادق وزیری (۱۸ مهر ۱۲۹۰ سنندج - ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ تهران) آخرین وزیر دادگستری دوره پهلوی، بدون شک گنجینهای ارزشمند از خاطرات و روایات تاریخ معاصر ایران است که از گفتگوها و روایات ایشان در منابع تاریخی بسیاری استفاده شده است. خوشنامی ایشان و نیز حضور در پرتنشترین و بحرانیترین برهه در تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران و اطلاع از ماجراها و وقایع تاریخی به ویژه در مورد کردستان، موجب این گفتگوی مفصل گردید که امیدواریم برای پژوهشگران تاریخ و علاقمندان مفید واقع شود. این گفتگو در شماره ۶۴ هفتهنامه دیدگاه (۲۰ تیر ۱۳۹۱) منتشر شده و آخرین گفتگوی رسانهای و مطبوعاتی ایشان است که به دلیل نایاب بودن نشریه مذکور و جهت دسترسی همگان و محققین، در سایت سرزمین بازنشر میشود. برای روح زندهیاد صادق وزیری رحمت الهی و شادی آرزومندیم و از همکار و پژوهشگر ارجمند و فرزانه جناب آقای جمال احمدیآیین که با مطالعه و اشراف به موضوعات تاریخی و صبر و دقت و تیزبینی و با سفر به تهران و ملاقات با ایشان این گفتگوی جذاب و ماندگار را انجام دادند سپاسگزاریم. توضیح این نکته ضروری است که گفتگوی حاضر بیان روایات تاریخی و دیدگاههای مرحوم صادقوزیری در مقاطع دوری از تاریخ معاصر بوده و با وجود هوشیاری بالا و حافظهی شگفتانگیز ایشان در سن ۱۰۱ سالگی در به یاد آوردن رویدادها و اسامی افراد و اماکن، احتمال دارد تفاوتهایی با روایات سایرین داشته باشد و یا عقیده شخص ایشان باشد که مسؤولیتی بر عهده منتشر کننده و مصاحبهکننده نخواهد بود